3D skeniranje objekata

GEONOVA d.o.o. Banja Luka svojim klijentima nudi 3D skeniranje objekata pomoću 3D laserskog skenera koji emituju laserski signala iz mjernog instrumenta. Laserski zraci se reflektuju od objekat i šalju se prema mjernom instrumentu. Skeniranjem se dobija model objekta u obliku oblaka tačaka gdje je svaka tačka određena u prostoru visokom u apsolutnom koordinatnom sistemu.

GEONOVA d.o.o. Banja Luka imamo iza sebe niz uspješno završenih projekata gdje smo koristili 3D lasersko terestričko skeniranje. 3D lasersko terestričko skeniranje je postupak detaljnog mjerenja sve do gustine od 1 cm, tj. snimanje objekata i terena korištenjem posebnog preciznog uređaja, 3D terestričkog laserskog skenera, koji velikom brzinom šalje laserske zrake prema objektu i mjeri njihovu refleksiju od objekat. Skeniranjem se dobija veliki broj precizno određenih prostornih tačaka koje čine takozvani oblak tačaka.

Za potpun i detaljan prikaz objekta potrebno je izvršiti obradu dobijenih podataka, a koja se sastoji od niza operacija. Podatke dobijene nakon obrade moguće je prenijeti u različite CAD softvere kao što je AutoCAD.

Sve usluge koje pružamo možete pogledati na našoj stranici Usluge.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja, potreban Vam je savjet ili želite da zakažete konsultacije možete nas kontaktirati putem različitih komunikacijskih kanala. Kontatk telefon sjedišta firme u Banja Luci je 051 926 385. Takođe nam možete pisati na naš službeni e-mail [email protected] .

Odgovorićemo Vam u roku od 24 sata. Naš rad možete pratit putem naše Facebook stranice i Instagram stranice.

  Ime i prezime

  E-mail adresa

  Broj telefona

  Broj katastarske čestice

  Naziv katastarske opštine

  Adresa

  Naslov poruke

  Poruka

  Banja Luka

  Sjedište firme

  Bulevar Novi Borik br. 15

  78 000 Banja Luka

  051 926 385

  Teslić

  Poslovnica

  Aleksandra Rajkovića 20b

  74 270 Teslić

  065 016 186

  Gradiška

  Poslovnica

  Vidovdanska (zgrada Most, lokal 33/I)

  78 400 Gradiška

  066 767 739

  Trebinje

  Poslovnica

  Kralja Petra I Oslobodioca 55

  89 101 Trebinje

  065 686 612