GPS Ruide R6

Nova generacija Linux operativnog sistema poboljšava RTK performanse i efikasnost rada. Operativna efikasnost je na višem nivou i pruža jedinstven mehanizam odgovora na više od jedne komande tačnije pokreće se i reaguje na komande brže.

Pomoću internet platforme za upravljanje uređajem moguće je pristupiti preko WiFi ili USB konekcije. Takođe je moguće nadgledati radni status i konfigurisati uređaj preko internet Web UI platforme za upravljanje.

Ne samo da može služiti kao pristup internetu, nego kao i pristupna tačka (hotspot) kojoj se može pristupiti sa bilo kog smartfona u svrhu konfiguracije uređaja.

Uređaj je opremljen blututom koji ima mogućnost povezivanja sa drugim uređajima. Ne samo da povečava radni opseg nego i poboljšava komunikaciju i čini je još stabilnijom.

Nova tehnologija prenosa podataka dodirom dovodi da povezivanje postane brze.

Novi dizajn za kućište baterija podržava dvije baterije, čime njihovo zajedničko funkcionisanje omogućava rad na duže vrijeme. Eksterno napajanje snjage može dovesti do 10 sati rada na terenu. Takođe je moguće u svakom momentu provjeriti preostali status baterije.

Digitalni radio

RUIDE digitalni radio može podržavati komunikaciju sa drugim radio protokolima kao što su Trimtalk 450S, TrimMark3 i PCC EOT. Moguće je ostvariti nasumično biranje radio frekvencija od 410 MHZ do 470 MHZ.

Radio ruter

Kada se uređaj poveže na referentnu stanicu sa samo jednim korisničkim ID-om on dobija diferencijalne korake putem ćelijske mreže, a ispravke šalje drugim roverima preko unutrašnjeg UHF-a kao rutera.

Radio repetitor

Kada se uređaj poveže sa baznom stanicom, dobija diferencijalne korekcije kroz unutrašnji UHF, a zatim ispravke prenosi drugim roverima preko unutrašnjeg UHF-a kao repetitora.

Memorija

Interni 8 GB SSD podržava eksternu USB memoriju, STH i RINEX čuvanje podataka. Podržava automatsko čuvanje podataka, a kada nema dovoljno prostora podaci se brišu automatski.

Tekst preuzet sa oficijalne stranice RUIDE. Ako Vas interesuje oprema koju koristimo možete pogledati na stranici Geodetski instrumenti.

Opis Parametar
Broj kanala 220
Diferencijal koda GNSS horizontalne pozicije ± 0,25 m + 1 ppm
Diferencijal koda GNSS vertikalne pozicije ± 0,50 m + 1ppm
RTK horizontalna preciznost ± 8 mm + 1 ppm
RTK vertikalna preciznost ± 15 mm + 1 ppm
RTK vrijeme inicijalizacije 2 do 8 sekundi
Dimenzije hardvera Visina 135 mm x Širina 125 mm
Težina sa baterijama 1,39 kg
Minimalna radna temperatura -30 C
Maksimalna radna temperatura +65 C
Baterije Litijumske baterije, 7.4 V 3400 mAh
GPS Ruide R6 terensko mjerenje
GPS Ruide R6
GPS Ruide R6 mjerenje