Vršimo geodetske usluge za pravna i fizička lica, kao i za javna preduzeća

ZATRAŽITE PONUDU

Totalna stanica Ruide RCS

Totalna stanica Ruide RCS u svojoj vertikalnoj i horizontalnoj osovini ima više od 100 gustih kuglica ugrađenih i zbog toga se rotira izvrsno, glatko i stabilno kako bi se postigla veća preciznost ugla. Dvoosni kompenzator sa ultra osjetljivim CMOS-om otkriva sva sitna pomijeranja elektronskog balona, prikazuje se sa 1” rezolucijom i na odgovarajući način kompenzuje u horizontalnom i vertikalnom smjeru.

Za digitalnu kompenzaciju, usvojen je jedinstveni algoritam za uklanjanje greške horizontalne kolimacije i greške vertikalnog indeksa, koje su uzrokovane okomitosti između osovine i vertikalnog vratila, kao i između ose posmatranja i vratila osovine.

Vodič je LED indikator na EDM-u. Treperenjem u crvenoj i žutoj, čovjek sa stubom lako se može približiti horizontalnom uglu tačke isticanja sve dok ne prepozna obe boje koje pokazuju sličan intenzitet. Bez gledanja na ekrana i pronalaženja pravog tastera na tastaturi, Lightning Measure omogućava da se aktivira brzo mjerenje udaljenosti u sljedećoj sekundi nakon što ciljate cilj, izbjegavajući moguće tresenje u horizontalnom smjeru koje bi se moglo dogoditi ako pritisnete taster.

Tekst preuzet sa oficijalne stranice RUIDE. Ako Vas interesuje oprema koju koristimo možete pogledati na stranici Geodetski instrumenti.

Opis Parametri
Preciznost 2 mm + 2 ppm
Brzina mjerenja 0,3 s
Ugao preciznosti 2”
Ugao kompresije 4’
Raspon bez prizme 600 m
Totalna stanica Ruide RCS